Hanne Pedersen vinder stor børnekulturpris

Hanne_AL
Lederen af TAWs Center for Animationspædagogik vandt i går Kulturprinsens Børnekulturpris og 25.000 rare kroner.

Fra Kulturprinsens pressemeddelelse:

”Hanne Petersen er underviser på The Animation Workshop, Viborg Animationsskole.
Hanne har i mange år arbejdet engageret og energifyldt med børn og animation. Hun er en af frontfigurerne herhjemme i forhold til udvikling af praktisk erfaring med det visuelle sprog som supplement eller alternativ til skriftsproget i forhold til menneskers mulighed og evner for kognition. Hun har lavet uendeligt mange workshops for børn og deres undervisere - ikke kun i Danmark, men også i lande som Kina, Filippinerne, og Bolivia.

Hanne er et unikt eksempel på et menneske, der udøver forskning i praksis. De metoder hun de sidste 15 år har arbejdet med som praktiker, vinder mere og mere genklang i videnskabelige kredse indenfor både undervisning og hjerneforskning. Og derfor er Hannes arbejde relevant - også langt udover animationsverdenen og det børnekulturelle felt. Hendes arbejde er til glæde for alle børn. Men især de børn, som ikke er bogligt stærke, har igennem Hannes arbejde fået en enestående mulighed for at komme til orde på, samt deltage aktivt i skolens undervisning.

Der er ingen tvivl om, at Hannes hjerte er hos børnene. Hanne i aktion med en gruppe børn er dybt inspirerende! For hun er på ingen måde bange for det kreative kaos, som er den eneste vej ind til ægte skaben. Og derfor giver hun børnene ansvar og frirum i forhold til den kreative proces - det mange taler om er så vigtigt, men som de færreste virkeligt tør, når det kommer til stykket - Hanne tør!”