Nørup Skole, VejleNørup Skole, Vejle

Om Center for Animationspædagogik (CAP)

Center for Animationspædagogik er en selvstændig udviklingsafdeling under The Animation Workshop. Afdelingens primære mål er at udbrede et kendskab til animation som et alternativt indlærings- og kommunikationsværktøj.

Vi anvender animation til blandt andet oplysningskampagner og patientoplæring. Med mere har Center for Animationspædagogik arbejdet sammen med folkeskoler gennem mange år – ikke bare i Danmark, men i hele Europa. Vi vision er, at animation bliver en integreret del af undervisningen på linje med skrift- og talesproget.

I 1993 blev Center for Animationspædagogik grundlagt med Hanne Pedersen ved roret og nu sidder også Maibritt Larsson, Projekt- og udviklingsleder, Anna Kjærgaard, Koordinator for Filmfestivalen – Animation for børn og unge og ’Eye of Animation’ og Anker Bak, innovatør og underviser, i afdelingen.

Center for Animationspædagogik har med andre ord mange års praktisk erfaring i rygsækken inden for brug af animation som et didaktisk værktøj for alle aldersgrupper. Afdelingen startede med at afholde workshops i både Danmark og udlandet, hvor børn og unge kunne lære at lave deres egen tegnefilm. Den praktiske erfaring danner grundlag for de mere forsknings- og udviklingsprægede projekter, som optager det meste af afdelingens tid og arbejde i dag.