Workshop i KinaWorkshop i Kina

Den Rejsende Workshop

Den Rejsende Workshop rejser rundt i verden med mobilt optageudstyr og laver animation workshops for børn og unge. Hver enkelt workshop er oftest tilknyttet en institution eller NGO, som formidler kontakten til projektets deltagere og bestemmer det emne eller tema, som deltagerne skal arbejde med.

Formål
Formålet med Den Rejsende Workshop er at berøre og oplyse om vigtige problematikker som fx HIV/AIDS eller demokrati på en sjov, kreativ og visuel måde, hvorpå man bruger animation som en måde at udtrykke sig på og som et oplysningsværktøj. En af de mange styrker ved at anvende animation er, at det kan bruges som et visuelt oplysningsværktøj, der kan formidle vigtige budskaber til alle - også dem der ikke kan læse. Målet er ikke kun at give børnene et kommunikationsredskab men også de voksne, da animation virker på tværs af generationer.

Temaerne er forskelligartede, da instruktørerne altid tager udgangspunkt i det pågældende land og organisationens behov. Den Rejsende Workshop har bl.a. arbejdet med temaer som miljøproblemer i Kina, formidling af kulturelle myter i Bolivia og med børns rettigheder, der involverede en gruppe seksuelt misbrugte børn i Filippinerne.

Hele verden
Den Rejsende Workshop har arbeidet med børn, unge og animation siden 1988 og har i denne periode besøgt mere end 250 institutioner og skoler i hele Denmark, Fæøerne, Island, Grønland, Finland, Norge, Sverige og en lang række andre lande. På den måde har Den Rejsende Workshop undervist mere end 7000 børn.