Glade børn i FotoramaGlade børn i Fotorama

Filmfestival - for børn og unge

Filmfestivalen er en introduktion til animationens fantastiske verden for børn og unge. Festivalen består af to hoveddele:
  • En del hvor skoleklasser lærer at lave animationsfilm og som deltager i festivalens priskonkurrence.
  • En del hvor vi viser gratis animationsfilm af kunstnerisk kvalitet i biografen.

Fomål med Filmfestivalen

Formålet med festivalen er at højne børnenes bevidsthed om filmmedier:
  • Vi åbner børnenes horisont og giver dem mulighed for at se nogle af de gode kunstneriske animationsfilm, der vises på europæiske filmfestivaler, og som det midtjyske publikum sjældent får mulighed for at se i biografen.
  • Vi indfører filmmediet i folkeskolen som et alternativt undervisningsmedie til skriftsproget. Eleverne udvikler deres færdighed i at give billedligt og sprogligt udtryk for deres fantasier, tanker og erfaringer. Animation er et universelt sprog, som også giver bogligt svage og flersprogede børn mulighed for at udtrykke sig og lære.

Filmfestivalen bliver støttet af bl.a. Region Midtjylland, Viborg Kommune og Det Danske Filminstitut.

Er du interesseret i at læse mere om festivalen, er du velkommen til at besøge os på www.animationsfestival.dk og på skolefestivalens side.

Festivalens internationale side 'EYE OF ANIMATION' giver børn fra flere lande et mødested, hvor de kan vise deres bedste animationsfilm, Juryen udvælger hvert år den film som modtager 1. prisen.