Teaching with AnimationTeaching with Animation

Teaching With Animation

Teaching with Animation er et efter uddannelsesmateriale for folkeskolelærere, der ønsker at bruge animation som et supplement i undervisningen. Udannelsesmaterialet gør det muligt for lærere at udforske nye undervisningsmetoder, blande forskellige læringsstile i undervisningen samt kombinere nye fag – hvilket giver pensumlister en helt ny værdi ved at fusionere animation og videnskab i undervisningen. Animation er et fantastisk værktøj til at præsentere og fremlægge et tørt og svært emne, da det kan illustrere det på en underholdende, motiverende og oplysende måde.

Selve materialet en lettilgængelig interaktiv træningsmanual, der skal sætte lærerne ind i, hvordan animation kan bruges som undervisningsværktøj og pædagogisk metode. Ideen med manualen er at udvikle et alternativt undervisningsmateriale, hvor målet er at lære børn at lave deres egen animationsfilm; fokus er således ikke så meget på det skriftlige arbejde. Tanken er i stedet at undervisningsmaterialet skal styrke kreativiteten hos eleverne.

Teaching with Animation - særlig innovativ og kreativ
Teaching with Animation er Center for Animationspædagogiks første EU Leonardo da Vinci projekt, og er blevet udnævnt blandt 12 andre spændende projekter i 2009 for at være særligt innovativ og kreativ af CIRIUS – Statslig styrelse for internationalisering af uddannelser og læ-ringsmiljøer.